SKRIV TIL OS       TELEFON: +45 87 93 00 55

GLASBLÆSNING AF RUSTFRIT STÅL

I 1994 dannede glasblæsning grundlaget for GP Glass-Peening, og det er i dag stadig én af vores vigtige processer i rækken af overfladebehandlinger.

Glasblæsning efterlader en pæn, ensartet og silkemat overflade samtidig med, at det fjerner misfarvninger fra svejsning og andre bearbejdningsprocesser og skjuler slibespor, ridser og små fejl i stålet.
Det er dog en stor fordel at bejdse rustfrit stål før glasblæsning, da jernafsmidtning fra f.eks. bukning ikke bliver 100% fjernet ved glasblæsning. Det kan i nogle tilfælde endda blive ”banket” længere ind i materialet og vil så fremtræde igen, hvis materialet bliver fugtigt.
Vi har erfaring og produktionsforhold målrettet bl.a. mod dyrt HI-FI produkter.

Emnernes størrelse kan være bitte små til rigtig store emner. Vi kan behandle op til 3,7 x 3,7 x 11 meter store emner, som f.eks. er aktuelt til mejeri-industrien. Glasset bliver recirkuleret 3-4 gange.

Glasblæsning kan anvendes til mange formål på forskellige materialer. Det benyttes til overfladebehandling af rustfrit stål, aluminium, plast, glas, kobber og messing.

Der er stor forskel på glasblæsning og sandblæsning. I modsætning til sandkorn, der er skarpkantede, så er glasperler kugleformede uden skarpe kanter. Glasperlerne sliber derfor ikke på overfladematerialet, men nøjes med at fjerne urenheder, så overfladen efterlades med en pæn og mat finish.

Glasblæsning har som slyngrensning en korrosionsmæssig værdi. Glasblæsning trykker nemlig overfladen sammen og inducerer derved indre trykspændinger, hvilket ligefrem øger bestandigheden mod spændingskorrosion.