SKRIV TIL OS       TELEFON: +45 87 93 00 55

GLASBLÆSNING AF RUSTFRIT STÅL

I 1994 dannede glasblæsning grundlaget for GP Glass-Peening, og det er i dag stadig én af vores vigtige processer i rækken af overfladebehandlinger.

Glasblæsning er en proces, der bruges til at rense overfladen af materialer ved hjælp af små glasperler. Før processen påbegyndes, forberedes emnet ved grundig rengøring. Her fjernes snavs, fedt, rust eller andre urenheder, der kan forhindre en effektiv glasblæsning. Det er afgørende, at emnet er helt tørt, inden det går igennem processen.

Under selve glasblæsningsprocessen føres emnet ind igennem en stor glasblæserkabine, hvor små glasperler blæses mod overfladen med høj hastighed. Disse glasperler fungerer som abrasivt materiale og fjerner effektivt oxider og andre forureninger fra overfladen. For mindre emner bruges en kuvøse til glasblæsning.

Glasblæsning efterlader en pæn, ensartet og silkemat overflade samtidig med, at det fjerner misfarvninger fra svejsning og andre bearbejdningsprocesser og skjuler slibespor, ridser og små fejl i stålet.
Det er dog en stor fordel at bejdse rustfrit stål før glasblæsning, da jernafsmidtning fra f.eks. bukning ikke bliver 100% fjernet ved glasblæsning. Det kan i nogle tilfælde endda blive ”banket” længere ind i materialet og vil så fremtræde igen, hvis materialet bliver fugtigt.
Vi har erfaring og produktionsforhold målrettet bl.a. mod dyrere HI-FI produkter.

Emnernes størrelse kan være bitte små til rigtig store emner. Vi kan behandle op til 3,7 x 3,7 x 11 meter store emner, som f.eks. er aktuelt til mejeri-industrien. Glasset bliver recirkuleret 3-4 gange.

Glasblæsning af rustfrit stål
Glasblæsning hos GP Glass-Peening

Glasblæsning kan anvendes til mange formål på forskellige materialer. Det benyttes til overfladebehandling af rustfrit stål, aluminium, plast, glas, kobber og messing.

Der er stor forskel på glasblæsning og sandblæsning. I modsætning til sandkorn, der er skarpkantede, så er glasperler kugleformede uden skarpe kanter. Glasperlerne sliber derfor ikke på overfladematerialet, men nøjes med at fjerne urenheder, så overfladen efterlades med en pæn og mat finish.

Glasblæsning har som slyngrensning en korrosionsmæssig værdi. Glasblæsning trykker nemlig overfladen sammen og inducerer derved indre trykspændinger, hvilket ligefrem øger bestandigheden mod spændingskorrosion.

 

OPNÅ FLOT FINISH: EN VÆRDIFULD TEKNIK I INDUSTRIEN

Glasblæsning af rustfrit stål er en effektiv proces, der bruges i en bred vifte af industrier og applikationer. En af de væsentlige fordele ved glasblæsning på rustfrit stål er, at det giver mulighed for at forbedre overfladens finish og rengøre materialet grundigt uden at beskadige selve stålet. Dette gør det særlig værdifuldt i følsomme industrier som fødevareproduktion, farmaceutisk produktion og medicinsk udstyr, hvor hygiejne og rengøringskrav er afgørende.

Den ru overflade, der opnås gennem glasblæsning, kan også øge rustfrit ståls modstandsdygtighed mod korrosion, hvilket er en anden fordel, der gør det velegnet til anvendelser i maritime, kemiske og olie- og gasindustrier. Ud over at forbedre rustfrit ståls funktionelle egenskaber giver glasblæsning også mulighed for æstetiske forbedringer og kan bruges til at skabe smukke finish på arkitektoniske metalværker eller dekorative elementer.

 

Kontakt os