SKRIV TIL OS       TELEFON: +45 87 93 00 55

Elektropolering

GP Glass-Peening påbegyndte elektropolering i 2002 og byggede en ny hal, hvor karrene blev udvidet i 2010.
Elektropolering er en galvanoteknisk proces, der foregår i et stærkt koncentreret syrebad, hvor emnet neddyppes, koblet anodisk ved hjælp af en ensretter. Denne behandling af rustfrit stål giver en ensartet glansfuld overflade, en maksimal korrosionsbestandighed og en lav overfladeruhed, som gør emnet meget let at rengøre.

Med elektropolering opnås en grundig bejdsning af overfladen, og dels giver processen en regulær poleringseffekt. En normal bejdsning vil give en let forøget ruhed af emnet, mens man ved elektropolering opnår en åben og metallisk ren overflade. Alle emner, hvor der forekommer enten svejsefarve, jernafsmitning eller andre misfarvninger på, bliver dypbejdset før elpolering.

Elektropolering er den eneste proces, der er i stand til at hæve korrosionsbestandigheden af rustfrit stål. Det giver den glatteste mulige overflade, der samtidig er den stærkeste, mest hygiejniske og rengøringsvenlige overflade. Denne behandlingsform benyttes f.eks. af vore kunder indenfor fødevarerindustrien. Elektropolering anvendes til særligt kritisk udstyr i f.eks. medicinalbranchen eller fødevarebranchen, hvor man netop ønsker den lave ruhed  ift. rengøringsvenligheden og den minimale risiko for bakterier.

Elektropolering hos Gp Glass-peening
Elektropolering i Danmark
Elektropolering - en galvanoteknisk proces

SPECIALISTER I ELEKTROPOLERING

Elektropolering er et af vore specialer, og vi har her sikret, at forudsætningerne for et kvalitetsresultat er til stede:

  • Ensretter med tilstrækkelig strøm (max. 6000A)
  • Kar 1 har målene 1 x  1  x  6,5 meter.
  • Kar 2 har målene 1,5 x 1,5 x 3,3 meter , hvor den sidste meter i længden er 2,9 meter dyb.
  • Processen afsluttes med en grundig afrensning med vand og stilles til afdrypning før nedpakning.

 

Kontakt os og hør mere